بازدید روسای اتحادیه چاپخانه داران تهران و صنف صحاف از دانشکده فنی انقلاب اسلامی
هفته گذشته خبر تفاهم نامه همکاری آموزشی میان اتحادیه چاپخانه داران تهران و دانشکده فنی دانشگاه انقلاب منتشر شد؛ بر همین اساس جمعی از اساتید، پیشکسوتان و بزرگان اتحادیه چاپخانه داران تهران صبح روز دوشنبه 30 مردادماه از دانشکده فنی انقلاب اسلامی که دارای رشته چاپ است؛ بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی، در این بازدید احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، جلیل غفاری رهبر رئیس اتحادیه صنف صحاف، رضا منصوری مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه داران تهران، سعید علیان مشاور عالی این اتحادیه، هادی محمدی رئیس دانشگاه فنی انقلاب اسلامی، علیرضا نجفی مدیرگروه رشته چاپ دانشکده فنی انقلاب اسلامی، غلامرضا بکائی پیشکسوت و فعال صنعت چاپ، سیدحسین قریشی استاد سرویس و نگهداری ماشین آلات چاپ دانشگاه انقلاب اسلامی حضور داشتند.
همکاری علمی و عملی
هادی محمدی، رئیس دانشکده فنی انقلاب اسلامی در ابتدا ضمن ابراز خشنودی از همکاری میان دانشگاه و صنعت چاپ به معرفی این مرکز علمی پرداخت و افزود: دانشگاه انقلاب اسلامی با وسعت 54 هزار متر یعنی پنج و نیم هکتار در منطقه یافت آباد دارای 35 رشته آموزشی، 17 رشته کاردانی و 18 رشته کارشناسی اعم از رشته های مکانیک، برق، الکترونیک، هنر و حسابداری، شیمی، معماری و عمران است.
وی ادامه داد: این مرکز علمی از سال 68 از دانشگاه شهید رجایی منفک شد و از سال 90 نیز از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم نقل مکان کرد. این دانشگاه در حال حاضر با 350 استاد و 100 کارمند به فعالیت خود ادامه می دهد؛ از سال 1380 نیز دانشجویان رشته چاپ در این مرکز به تحصیل مشغول هستند.
رئیس دانشکده فنی انقلاب اسلامی در ادامه بیان داشت: رشته چاپ نیاز دارد تا به صورت همزمان در بخش های علمی و عملی این حوزه ارتقاء پیدا کند؛ در همین راستا ما بسیار مایل هستیم تا با صنعت ارتباط برقرار کنیم. بیشترین بازدیدهای ما از صنعت در رشته چاپ است، در طول ترم نیز 4 الی 5 بازدید از کارخانجات داریم و کلاس هایمان را نیز در همان جا برگزار می کنیم. برنامه ریزی دروس بر عهده دانشگاه فنی و حرفه ای گذاشته شده است و با دانشگاه های مادری همچون تربیت مدرس تفاهم نامه ای به امضا رسانده ایم تا رشته های که ما معرفی می کنیم را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در مرکز خود پوشش دهند.
پیوند تئوری با کار
علی رضا نجفی، مدیرگروه رشته چاپ دانشکده فنی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در ابتدا از حضور روسای اتحادیه های چاپخانه داران و صحافان تهران در دانشگاه تشکر می کنم و امیدوار هستم که بتوانیم همکاری علمی، عملی و آموزشی خوبی میان دانشگاه و صنعت با کمک این عزیزان داشته باشیم. ما اخیرا تفاهم نامه ای عملی با اتحادیه چاپخانه داران تهران به امضا رساندیم که امیدواریم بازده آن در دانشکده به اجرا برسد.
وی بیان داشت: ما پکیج درسی رشته چاپ را با بیست عنوان به اتحادیه چاپخانه داران تهران تقدیم کردیم؛ در مجموع نیز برنامه ریزی های اولیه آن انجام شده و قرار است دوره های آموزشی، کاربردی به شکل ورکشاپ های کاربردی توسط اساتید این بخش که در صنعت نیز حضوری فعال دارند برگزار شود. گواهی نامه های این دوره ها نیز با امضای دانشگاه های دولتی که زیر نظر وزارت علوم هستند صادر می شود.
نجفی اظهار داشت: از نظر بنده به عنوان کسی که هم متخصص در صنعت چاپ هستم و هم در دانشگاه حضور دارم؛ تعامل شکل گرفته بین ما، سه ضلع دارد؛ آموزشی که ما به صنعت می دهیم، آموزشی که صنعت به ما می دهد و ضلع سوم نیز تعاملی است که صنعت می تواند با دانشکده داشته باشد.
شناسایی پتانسیل های علمی و عملی
رضا منصوری، مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان داشت: پتانسیل ها و توانایی هایی در این مرکز وجود دارد که می تواند بسیاری از نیازهای صنعت چاپ را پوشش دهد؛ در همین رابطه جلسات زیادی با جناب نجفی داشتیم که به شناسایی نیازها و توانایی های صنعت چاپ در آن ها پرداخته شد. این مرکز می تواند پاسخگوی نیازهای شناسایی شده اتحادیه و صنعت چاپ باشد. امیدوار هستیم که بتوانیم همکاری های خوب و مؤثری با هم داشته باشیم.
رشته چاپ با کار عملی گره خورده است
غلامرضا بکائی پیشکسوت و فعال صنعت چاپ در ادامه گفت: حوزه چاپ از آن رشته هایی است که نیاز به آموزش عملی دارد و اگر بخواهیم تنها به صورت تئوری کارها را پیش ببریم جواب نخواهیم گرفت.
وی اظهار داشت: پیشنهاد بنده این است که تعدادی از دانشجویان از طرف دانشگاه انتخاب شده و برای آموزش عملی به مراکز و چاپخانه های بزرگ فرستاده شوند؛ بنده در این زمینه اعلام آمادگی می کنم و حاضر هستم تا چاپخانه و اساتیدی که در آن مشغول به کار هستند را برای آموزش دانشجویان در اختیار دانشگاه بگذارم. دانشجویان رشته چاپ باید در محیط های کاری گرفته و تحت آموزش عملی قرار گیرند و با محک زدن خوشان به این نتیجه برسند که آیا اهل این حوزه هستند یا خیر؟ بعد از یک الی دو ماه کارآموزی نیز ما نظرمان را درباره دانشجویان رشته چاپ به اطلاع دانشگاه برسانیم.
طرح هایی برای جذب دانشجو
هادی محمدی در ادامه بیان داشت: ما درصدد هستیم تا طرح هایی برای جذب دانشجویان در رشته چاپ اجرا کنیم؛ یکی از این طرح ها این است که ما به دانشجویان 4 الی 5 ماه مرخصی می دهیم که در چاپخانه ها آموزش ببینند، این جزو دروسشان محسوب می شود علاوه بر آن حقوق نیز دریافت می کنند. طرح دیگری نیز هست که در آن با چاپخانه های سپاه هماهنگی به عمل آورده ایم تا دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به جای سربازی به مراکز چاپ سپاه بروند و خدمت خودشان را در آنجا انجام دهند. به این ترتیب این عزیزان پس از پایان سربازی و در عنفوان جوانی در این رشته کارکشته خواهند شد.
دانشگاه و بستر سازی برای مدیریت
مدیرگروه رشته چاپ دانشکده فنی انقلاب اسلامی افزود: دانشگاه یک مرکز بسترساز است، دانشجویان در اینجا آموزش ریاضی، فیزیک و شیمی می بینند این علوم به آن ها توانمندی تجزیه تحلیل لازم برای مدیریت یک مجموعه و محاسبه صحیح سود و زیان آن را می دهد. دروس عملی مانند سرویس و نگهداری ماشین آلات چاپ نیز توسط اساتیدی همچون جناب قریشی به دانشجو ارائه می شود.
صنعت چاپ و ورود به مرحله ای جدید
سیدحسین قریشی استاد سرویس و نگهداری ماشینآلات چاپ دانشگاه انقلاب اسلامی بیان داشت: رشته چاپ از سال 74 وارد وزارت علوم شد اما با بیمهری هایی مواجه شد؛ از سال 90 با زحمات جناب نجفی دوباره کورسوهایی در این رشته به وجود آمد و جانی تازه گرفت. امروز امیدوار هستیم با همکاری های اتحادیه های مربوط به این رشته و دانشگاه وارد فاز عملی جدیدی در این حوزه باشیم و دانشجویان بتوانند به صورت علمی و عملی در رشته چاپ آموزش ببینند.
سعید علیان، مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران اظهار داشت: تشکر می کنم از اساتید دانشگاه و مسئولان اتحادیه که فرصت همکاری در این حوزه را ایجاد کردند و از همین جا از مدیران چاپخانه ها تقاضا می کنم امکانات لازم را در اختیار دانشجویان رشته چاپ قرار دهند تا شاهد برداشته شدن قدم های مؤثر و خوبی باشیم.
ارتقای علمی و شخصیتی دانشجویان
جلیل غفاری رهبر، رئیس اتحادیه صنف صحاف تهران بیان داشت: کار صحافی بعد از اتمام کار چاپ آغاز می شود؛ امیدوار هستم کسانی که در این بخش فعالیت دارند برای یادگیری هر چه بیشتر جذب دانشگاه و رشته چاپ شوند. بدون شک این اقدام به رشد و ارتقای شخصیتی، علمی و کاربردی فعالان این حوزه کمک شایانی خواهد کرد و به نفعشان است که در این کلاس ها شرکت کنند.
نیروی کار و آموزش نیاز اساسی صنعت چاپ
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در پایان با مهم خواندن امر آموزش و نیاز صنعت چاپ به نیروی کار آمد و زبده افزود: یکی از معضلاتی که صنعت چاپ همواره با آن درگیر بوده است مشکل نیروی کار است.
وی افزود: ما در این حوزه نیاز به نیروی کار آموزش دیده داریم؛ در حدود 90 درصد افراد مشغول به کار در صنعت چاپ به شکل سنتی و به صورت استاد و شاگردی آموزش دیده اند؛ از همین رو نیاز به آموزش آکادمیک و تئوری در این بخش کاملاً احساس می شود. ما حاضر هستیم تا افراد فارغ التحصیل در رشته چاپ را به کار بگیریم تا در حین آموزش تئوری از آموزش عملی نیز بهره مند شوند و به این ترتیب بدنه صنف چاپ قوی تر شود.
روابط عمومی دانشکده فنی انقلاب اسلامی