به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران؛ وبینار فلسفه بزرگداشت اربعین حسینی(ع) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی، پیش از ظهر امروز چهارشنبه 23 شهریور ماه به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران با وفای ایشان در راستای اجرای مصوبات شورای فرهنگی و به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشکده فنی انقلاب اسلامی، وبینار فلسفه بزرگداشت اربعین حسینی(ع) با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین فصیحی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله) در دانشکده شهید شمسی پور تهران برگزار شد.
بنابراین گزارش، حجت الاسلام و المسلمین فصیحی در این مراسم با اشاره بر فلسفه بزرگداشت اربعین حسینی، با بیان اینکه درشکل گیری شخصیت انسان اهمیت چهل سالگی غیر قابل انکار است بیان داشت: با عنایت به روایات متعدد از پیامبر اکرم(ص) و معصومین(ع) هنگامی که بنده به چهل سالگی میرسد خداوند به دو فرشته مراقب او میگوید: ازاین پس بر او سخت بگیرید و همه کارهای کوچک و بزرگ و زیاد و کم را ثبت کنید. این روایات همه از این حقیقت خبر میدهند که شخصیت انسان تا چهل سالگی شکل گرفته و از آن پس تحولات درونی در او سخت تر می شود.
وی گفت: دانشمندان مسلمان به ویژه آنان که مشرب عرفانی دارند، به عدد چهل در زمینه خودسازی به دیده اهمیت می نگرند و برای این عدد در فعلیت یافتن استعدادهای انسان و کامل شدن ملکات اخلاقی و پیمودن درجات معرفت تأثیری ویژه قائل هستند.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده شهید شمسی پور تهران عنوان کرد: عدد چهل یا اربعین، از موضوعاتی است که در قرآن و روایات از جایگاه ویژه ای برخوردار است و تاکنون کتاب های فراوانی درباره آن نوشته شده است.
وی با تأکید بر این مطلب که پیاده روی اربعین از شعائر الهی است بیان داشت: قرآن مجید تعظیم شعائر الهی را نشانه تقوای قلوب و تسلط پرهیزگاری بر دلها می داند. هر چیزی که شعار و نشانه دین خدا باشد، بزرگداشت آن، مایه تقرب به درگاه الهی است. بطور مسلم انبیا و اولیای الهی بزرگترین و بارزترین نشانه های دین الهی هستند که وسیله ابلاغ دین و مایه گسترش آن در میان مردم بوده اند، هیچ انسان با انصافی نمی تواند منکر این مطلب شود که وجود پیامبر و ائمه اهل بیت، از دلایل اسلام و نشانه های این آیین مقدس میباشند و یکی از طرق بزرگداشت آنها، حفظ آثار و قبور آنان و صیانت آن از فرسودگی و محو و نابودی است.
این کارشناس دینی عنوان کرد: یکی از راههای تعظیم این گروه، پس از در گذشتشان، علاوه بر حفظ آثار و مکتب آنها، همان زیارت وحفظ و تعمیر قبور آنان است. از این جهت در میان تمام ملل، شخصیت های بزرگ سیاسی و دینی را، که قبر آنان نشانه مکتب و راه و روش آنها است، در نقاطی به خاک می سپارند که برای ابد محفوظ می ماند، تو گویی حفظ قبر آنان از اندراس و فرسودگی، نشانه حفظ وجود و سرانجام نشانه حفظ مکتب آنها است.
وی ادامه داد: وقتی شتری به خاطر برگزیده شدن برای ذبح در کنار خانه خدا، جزو »شعائر« می گردد و متناسب خود تعظیم و بزرگداشت الزام دارد، چرا پیامبران و علما و دانشمندان، شهیدان و جانبازان، که از نخستین روزهای زندگی خود قالده عبودیت و بندگی خدا و خدمت به آیین او را برگردن افکنده و وسیله ارتباط میان خدا و خلق او گردیده اند و مردم خدا و آیین او را در پرتو تلاش های آنان شناخته اند، جزو »شعائر الهی « نباشد و به تناسب مقام و موقعیت خود، در حال حیات و ممات، تعظیم و بزرگ داشته نشود.
وی در پایان این وبینار با اشاره بر بیانات و تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص بزرگداشت اربعین حسینی، زیارت پیاده اربعین در کربلا را سنت امام زمان(عج) دانست و خاطرنشان کرد: اولین پیام اربعین، آزادگی امام حسین(ع) است. امام حسین(ع) جانش را داد تا ارزش های دینی بماند؛ لذا اگر ببینیم دین خدا در خطر است، باید با تمام وجود از دین و ارزش های انسانی حمایت کنیم.
روابط عمومی دانشکده فنی انقلاب اسلامی